WAT

Er bestaat een verband tussen zones op de voeten en bepaalde lichaamsdelen. Deze zones noemen we reflexzones en zijn eigenlijk "beelden" van bepaalde lichaamsdelen.

Via de voetreflexologie kunnen we zones op de voeten bewerken om op die manier een reactie teweeg te brengen in het corresponderende lichaamsdeel. Het doel van dit alles bestaat erin om het lichaam een "herstel van evenwicht" te geven.

Wat is er speciaal aan de causale voetreflexologie?

Bij de causale voetreflexologie gaan we op zoek naar de OORZAAK van bewegingsverlies van een orgaan.

Een orgaan is gezond als het beweegt. Wanneer deze beweging van een orgaan om één of andere reden verloren gaat (operaties, littekens, toxines, emoties, voeding, ...), dan gaat het orgaan minder goed zijn functies opnemen en uiteindelijk ziek worden.

Erg pijnlijke zones worden verlaten om op zoek te gaan naar de causale zone. Verdoofde zones worden wakker gemaakt, indien nodig.

Kortom, er wordt heel veel aandacht besteed aan het ontdekken van relaties tussen lichaamsdelen om zo de oorzakelijke zones te kunnen opsporen. Bijvoorbeeld: rechterschouderpijn en lever, constipatie en schildklier ...

Causale voetreflexologie is niet enkel heilzaam voor volwassenen. Ook voor jongeren, kinderen en baby's is deze methodiek heel heilzaam: denken we maar aan concentratie- of gedragsproblematiek, darm- of maagklachten, eczeem, reflux, huilbaby,  ...

Verdere informatie over causale voetreflexologie vind je ook via