Hoe verloopt een sessie?

Tijdens een eerste consult wordt er geluisterd naar de noden van de patiënt.

Indien gewenst, wordt ingegaan op de medische voorgeschiedenis, bepaalde verwachtingen, vragen,… Daarna begint de eigenlijke sessie met de behandeling van de voeten. Beide voeten worden gezamenlijk behandeld met een drukpuntmassage waarbij rekening wordt gehouden met aangegeven probleempunten.

 

Duur van behandeling

Volwassene (> 12 jaar) : ongeveer 1u15 - 1u30. De eerste maal kan het omwillen van een anamnese die hieraan vooraf gaat mogelijks 15 min. langer duren

kinderen (≤ 12 jaar)  en baby's : de duur van de behandeling varieert sterk van de klachten en mogelijkheid van het kind om rustig te zijn tijdens de behandeling. De therapeut zal zich aanpassen aan het gedrag van uw kind en houdt hiermee rekening tijdens de behandeling.

De behandelingsduur van een baby varieert meestal tussen  5 tot 25 min.

De behandelingsduur van een jong kind (≤ 12 jaar) : varieert meestal tussen de 10 tot 50 min.

 

Het effect of resultaat van een behandeling voetreflexologie is in het algemeen na 2 à 3 behandelingen merkbaar. Sommigen merken na een éérste behandeling al beterschap, maar zoiets hangt af van het probleem en gezondheidstoestand. Maar na een 3tal behandelingen moet er enigeszins zeker beterschap merkbaar zijn.

Tussen elke behandeling ligt in het begin gemiddeld  een 3tal weken voor volwassenen. Voor kindereren of acutere problemen bij volwassenen kan een kortere tussentermijn nodig zijn.

Eens je lichaam meer in evenwicht is en er dus duidelijke verbetering is van de symptomen kunnen de periodes tussen 2 behandelingen breder worden (6-8tal weken en eventueel in een later stadium tot 2-3tal maanden tussen elke behandeling). In dat geval zal een regelmatige behandeling een preventieve werking hebben en er op deze manier voor zorgen dat je algemene gezondheidstoestand beter is en stabiel blijft.